Mijn favorieten

TAXATIES

Als vastgoedprofessional, financier, of overheidsdienst, bent u er ongetwijfeld van op de hoogte dat de eisen die gesteld worden aan waarderingen van vastgoed snel veranderen. De financiële crisis heeft de risico's helder aan het licht gebracht en de roep om goed onderbouwde en gevalideerde taxaties neemt toe. Voor individuele woningen is sinds een aantal jaren al branch breed een validatie-instituut opgezet : het NWWI, waar wij voor taxeren.

EEN NIEUWE STANDAARD VOOR COMMERCIËLE TAXATIES

Voor commercieel onroerend goed is er inmiddels ook een standaard ontwikkeld door TMI (Taxatie Management Instituut) onder de naam TMS, het Taxatie Management Systeem. Het Taxatie Management Systeem is een taxatiesysteem voor taxatieprofessionals in de commerciële vastgoedbranche. Het systeem werkt met de Taxatierichtlijn Commercieel Vastgoed, die gebaseerd is op reeds bestaande theoretische en praktische normen. Het systeem is daarmee  RICS Redbook en IVS/IFRS proof. Het taxatiesysteem bevat twee elementen: een rekenmodel en een modeltaxatierapport.

Een taxatie die gemaakt is met het Taxatie Management Systeem biedt opdrachtgevers de garantie, dat deze voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden in de markt én dat deze goed onderbouwd is. Het gebruik van het Taxatierichtlijn Commercieel Vastgoed en het Taxatie Management Systeem maakt commercieel vastgoedtaxaties  inzichtelijk, vergelijkbaar en kwalitatief toetsbaar. Een initiatief door en voor taxatieprofessionals uit de commercieel vastgoedbranche om te gaan werken vanuit dezelfde uitgangspunten.

Twente Makelaars heeft een makelaar/taxateur die is opgeleid en getoetst door TMI:
mr. H.M. Kooij RTsv-RMT.

WONINGCOMPLEXEN EN WONINGPORTEFEUILLES

Sinds kort is aan TMS een module Woningcomplexen toegevoegd. Ook hiervoor is wederom een opleiding en toets nodig om te mogen werken met deze module. Deze  is onlangs door H.M. Kooij met succes gevolgd en behaald. Dit type taxatie is geschikt voor kleine en grote beleggers, woningcorporaties en andere belanghebbenden bij grotere aantallen woningen en financiers daarvan.

Wij hopen u met deze uitbreiding van onze dienstverlening in de toekomst van dienst te kunnen zijn. Een offerte doen wij u op verzoek toekomen.